Du behövsTillsammans för barnen

Inför FN:s klimatmöte i Paris var det många som använde sin föräldrakraft och skrev på vårt internationella upprop ”Our Kids’ Climate”. Vår insamling lämnades över till ledningen för COP 21 och Ban Ki-Moon tackade speciellt föräldrarna som engagerar sig i klimatfrågan.

Vi var med och påverkade!

Nu när vi har ett avtal är det viktigt att fortsätta att ligga på beslutsfattarna och att öka medvetenheten om klimatfrågan.

Här är åtta handfasta tips på vad du kan göra idag.

  1. Ta en bild. Posta en bild på dig och den eller dem du vrålar för på Twitter, Facebook eller Instagram. Använd gärna taggen #Föräldravrålet så vi enkelt kan lägga upp bilden på våra sociala medier.
  2. Stöd Föräldravrålets arbete finansiellt. Sätt in en slant på vårt konto för att bidra till att sprida vårt budskap.
  3. Bli mer aktiv. Föräldravrålet består av en samling människor som engagerar sig på sin fritid. Ju fler vi blir, desto mer kan vi göra! Vill du också bli aktiv? Mejla info@foraldravralet.se.
  4. Skriv av dig. Vi publicerar löpande texter från våra medvrålare på Facebook och vår webbsida. Du kan se exempel på vår blogg här.
  5. Be din favoritbloggare skriva om klimatet och barnen.
  6. Mejla en riksdagspolitiker. Kontakta därför gärna våra riksdagspolitiker via mejl eller telefon, fråga hur de konkret arbetar med klimatfrågan och berätta att du håller ögonen på dem och deras agerande i klimatfrågan.
  7. Skriv på Our Kids’ Climate-uppropet längst ned på förstasidan och dela med dina vänner! Nu sprider vi föräldrarevolutionen världen över.
  8. Fortsätt kämpa! Klimatfrågan är stor och komplex. Desto större anledning för alla att göra det lilla vi som privatpersoner kan för att trycka på politikerna. Tillsammans blir det mycket!
Kontakta oos