Föräldravrålet bloggar från Almedalen, del 1

 In Föräldravrålet/blogg
Caroline Wreile

Caroline Wreile

Det är regntunga moln på Gotland. Det regnade igår och jag som trodde att det skulle vara bra nu. Men det fortsätter regna. Det är grått, blött och påminner mest om en politikerfestival. Jag klafsar runt i blöta skor, bor där jag fick plats och försöker ta mig runt till olika scener. Det finns nog inte ett enda par torra fötter i hela Visby. Paraplyer hålls tätt för att dropparna inte ska letar sig ned mellan lagren. Svensk sommar – jag har lärt mig att älska den ändå.

Den Socialdemokratiska dagen är full med olika seminarium, men klimatfrågan ges inget större utrymme. Varför är det så? Socialdemokraterna hävdar att det är en av deras viktigaste fråga. En ödesfråga. Jag tycker att det är klent. Vi på Föräldravrålet samlar in namnunderskrifter från Visby för att visa politikerna att klimatfrågan ska vara en prioriterad fråga. Om vi som väljare visar alla våra politiker att vi har mod att anamma en mer klimatvänlig politik, ja då kan vi också ge detta mod till dem så att de kan driva just den klimatvänliga politik som vi behöver.

Regnet fortsätter att ösa ner med kraft och jag tänker på att det är ett tecken på stora förändringar inom politiken. Regnet är en väldigt fin inramning till denna vecka. Almedalsveckan ska väl innebära förändring? Förändring av åsikter och inriktningar. Varför är vi annars här om alla är fast beslutna i sina egna tankar och åsikter. Jag får se regnet som en inspiration. Med regnet kommer förändringen, förnyelsen. Det gror och spirar. Precis som det ska göra i Almedalen.

Men det finns ett annat orosmoment i Almedalen som inte gäller klimat. En hemsk-hemsk tanke som definitivt är top-of-mind hos många här och som jag har hört flera prata om. Jag talar om laddare. Huva, tänk att inte kunna ladda alla apparater man har med sig. Laddare och WiFi har definitivt högsta prioritet.

Caroline Wreile, vrålar Emmylou 5 år och Majken 3 år.

Recent Posts
Kontakta oss

Not readable? Change text. captcha txt