Är du journalist? Eller bloggare?

Vi tycker att Föräldravrålet är ett bra exempel på hur civilsamhället kan engagera människor i klimatfrågan. Vi hjälper dig gärna med uppslag på artiklar kring klimatet eller blogginlägg. Våra talespersoner kan bistå med fakta och reflektioner.

Kontakta oss gärna!

 • Catarina Rolfsdotter-Jansson
  Catarina Rolfsdotter-Jansson Journalist, författare, moderator och programledare

  Journalist, författare, moderator och programledare med hållbar utveckling som specialområde. Mamma till Lovisa, Vera och Ella.

  ”Jag har varit engagerad i miljöfrågor hela mitt liv. Att vara talesperson för Föräldravrålet är ännu ett sätt för mig att pusha på för att skapa en framtid värd namnet för våra barn. Är vi många som höjer rösten så måste politiker lyssna och våga ta fram de styrmedel och planer som krävs för att Sverige ska bli en kraftfull förebild för resten av världen. Föräldravrålet vill också inspirera för att göra mer hållbara val som privatperson. Det finns ännu tid, men den rinner ut snabbt. Klimatfrågan är vår ödesfråga som måste gå före och vägas in i alla beslut vi tar.”

 • Frida Berry Eklund
  Frida Berry Eklund Projektledare

  Outreach Director för Global Call for Climate Action, kampanjledare och kommunikationsstrateg. Mamma till Charlie & Billie.

  “Efter Köpenhamnsmötet var vi många som kände hopplöshet över klimatkrisen, över hur bakbundna många politiker var och över de fossila lobbygruppernas makt över både politiker och internationella förhandlingar. Och själv undrade jag vart alla engagerade föräldrar var i allt detta. De som redan investerar allt de har i en bättre framtid för sina barn. Så när Föräldravrålet lanserades 2012 var jag på plats och redo att engagera mig mellan dagishämtningar och amningstillfällen. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.”

 • Kajsa Kramming
  Kajsa Kramming Gymnasielärare och Forskare

  Doktorand i kulturgeografi vid Uppsala universitet med forskningsområde om hur ungdomar ser på relationer mellan miljö och människor. Tidigare gymnasielärare i geografi och samhällskunskap. Mamma till Idde.

  ”Jag är med i Föräldravrålet för att jag känner en oerhörd stress och frustration över politikernas klimatseghet. Jag vet att det finns många kreativa idéer och innovationer som kan vända klimattrenden i Sverige både på kortare och längre sikt och många är beredda att ta sitt ansvar. Men vi som individer kan inte göra allt. Vi behöver uppbackning från våra politiker. Jag tycker också att klimatfrågan i media representeras för mycket av fakta och experter. Klimatproblemtiken är direkt knuten till känslor av olika slag som också behöver få utrymme för att även vi ”vanliga människor ” ska kunna förstå frågan bättre och agera därefter”.

Kontakta oss

Not readable? Change text. captcha txt