Vilka är vi?

Föräldravrålet består av föräldrar, bonusföräldrar, farmödrar, morbröder, gammelmostrar, storasystrar, faddrar och vänner. Kort och gott ryms hela den så kallade föräldragenerationen, man behöver inte ha egna barn för att vara föräldravrålare. Föräldravrålet startades 2012 av ”vanliga föräldrar” som kände frustration över att så lite händer i klimatfrågan. Klimatfrågan angår alla – vi är därför politiskt och religiöst obundna.

Vad gör vi?

Föräldravrålet skriver debattartiklar, demonstrerar, gör filmer, granskar miljö- och klimatpolitiken, delar klimatnyheter, peppar, sörjer, ryter till, samlar namnunderskrifter till vårt upprop. Vi försöker göra det med öppenhet, ärlighet och stort hjärta. Av kärlek till allas våra barn. Vi vill samla 100 000 underskrifter, 1% av Sveriges befolkning. Föräldravrålet finns i politikernas medvetande och vi blir inbjudna till rundabordssamtal som en viktig del av civilsamhället, bara genom att vi är många, från vitt skilda delar av landet, som vill samma sak. Vi gör skillnad! Vi står idag också som en av initiativtagarna till en internationell koalition av föräldra- och klimatgrupper: Our Kids’ Climate (Våra Barns Klimat).

Vill du också hjälpa till?

Vad har vi gjort tidigare?

Ideell Förening

Bakom Föräldravrålet finns också en ideell förening, Aktiva Föräldravrålet Ideell Förening. Den hanterar Föräldravrålets ekonomi.

Kontakta oss

Not readable? Change text. captcha txt