Föräldravrålet får en miljon!

 In Föräldravrålet/blogg

Wow! Föräldravrålet har fått en gåva på en miljon kronor av det finansiella rådgivningsföretaget Söderberg & Partners. Det tycker vi är fantastiskt! Klimatkrisen drabbar redan i dag barnen allra hårdast och det är deras framtid som står på spel om vi inte agerar kraftfullt. En våg av protester från unga som klimatstrejkar uppmanar oss vuxna att verkligen lyssna och agera.

Därför känns det roligt att vi nu har möjlighet att växla upp Föräldravrålets arbete och engagera ännu fler. Vi måste bli många som trycker på för att kunna åstadkomma en klimatpolitik i linje med vad vetenskapen kräver. Och vi föräldrar spelar en nyckelroll i att föra våra barns talan. 

Gåvan innebär att vi kommer kunna engagera fler i att driva nätverket framåt och därmed avlasta vår lilla – och ganska så trötta – grupp av föräldrar. Antalet aktiva i Föräldravrålet har pendlat över tid, från att ibland bara vara en handfull personer till att i perioder ha engagerat fler. Ofta får vi dock tacka nej till förfrågningar och medverkan i olika sammanhang, då många av oss har för lite tid och ork för att göra allt det där som vi så gärna vill. I flera omgångar har de som drivit Föräldravrålet blivit trötta och behövt kliva av. Någon har blivit rejält utbränd. Det är helt enkelt inte helt lätt att ratta familjeliv, dagjobb och ett numera väldigt stort klimatnätverk. Nu hoppas vi att det ska bli ändring på detta!

I och med gåvan från Söderberg & Partners kommer vi att påbörja resan att växa som organisation. Vi drömmer om att om några år kanske ha ett litet kontor med 10–12 personer som driver organisationen framåt. Vi har nya spännande projekt på gång och vi hoppas på ditt stöd. Hur vi ska ta klivet från att vara helt ideella till att bli en lite större organisation vet vi inte riktigt ännu. Har du erfarenheter, kunskaper eller tips som kan vara användbara, hör av dig!

Det är mer bråttom än någonsin att få fler att engagera sig i klimatomställningen. Och för oss är föräldrar den allra viktigaste gruppen att nå. Att engagera sig kan vara en bot mot den oro som många av oss känner inför framtiden. Föräldrar tar också viktiga familjebeslut när det gäller att leva mer klimatsmart och vi är grymma på att påverka skolor och förskolor. Framför allt så är vi föräldrar en politiskt viktig grupp som våra politiker lyssnar på.

Här finns en länk till Frågor och svar om gåvan på vår hemsida. Har du andra frågor så får du gärna höra av dig till info@foraldravralet.se.

Med hopp om ditt fortsatta stöd på vår resa framåt!

Hälsningar,

Frida, Perikles, Sofia, Linda, Anna, Jenny, Peter, Catarina, Sara, Johan, Susanna, Catharina, Helena och Emma

Recent Posts
Kontakta oss

Not readable? Change text. captcha txt