Föräldravrålet har en tvilling i Finland

 In Föräldravrålet/blogg

Anni Heikka

När jag fick höra om Föräldravrålet strax innan lanseringen ville jag direkt exportera idén till Finland, där jag kommer ifrån. När jag letade efter bra kontakter där fick jag höra att det nyligen startats en förening med likartade mål som Föräldravrålet.

Det är någonting magiskt över att samma tanke föddes i olika länder ungefär samtidigt och utan att vi visste om varandra. Det om någonting bevisar att föräldrarnas oro för miljön är verklig och någonting som måste tas seriöst.

Förra veckan var jag i Helsingfors och passade på att träffa ordföranden för den nystartade föreningen ”Ilmastovanhemmat” (klimatföräldrar). När vi började gå igenom varandras material visade det sig dessutom att vi tänkt nästan identiskt!
Under mötet i Helsingfors blev det även tydligt att våra finländska kollegor organiserat sig ordentligt. De har kommit fram till tydliga mål och ska nu ställa krav på finländska politiker. I Finland förbereder man nämligen en ny klimatlagstiftning just nu.

Vi pratade även om att ordna ett gemensamt nordisk föräldravrål. Vore inte det helt underbart? Nordiska föräldrar som vrålar för sina barn i EU? Vi har ju även kontakter i Norge och i Danmark.

Klimatföräldrarna är snart redo att lansera sin kampanj och Föräldravrålets Öppna brev till politikerna kommer att vara en del av det! Vi ska såklart hjälpa varandra så gott vi kan.

Just nu behöver Klimatföräldrarna en person som kan göra en hemsida åt dem. Om du kan finska och tror att du kan hjälpa dem, eller känner någon som kan det så kolla vidare här.

Anni Heikka, mamma till Niilo 4 år

Recent Posts
Kontakta oss

Not readable? Change text. captcha txt