Hjälp oss bli 100 000!

Vårt upprop till politikerna:

  1. Ge klimatet högsta prioritet, nu!
  2. Gör det lätt att leva klimatvänligt
  3. Gör Sverige till ett föregångsland

Vi har upptäckt att bara genom att vara många lyssnar politikerna på oss! Föräldravrålet har t.ex. börjat bjudas in till rundabordssamtal med regeringen kring olika klimatrelaterade ämnen. Vi uppfattas som en viktig del i civilsamhället och vår klimatminister har talat gott om oss. De frågar alltså oss om råd! Vi gör skillnad!

Inför FN:s klimatmöte i Paris var det många som använde sin föräldrakraft och skrev på vårt internationella upprop ”Our Kids’ Climate”. Vår insamling lämnades över till ledningen för COP 21 och Ban Ki-Moon tackade speciellt föräldrarna som engagerar sig i klimatfrågan.

Om du har lite tid men ändå vill hjälpa till på något sätt, skriv på vårt upprop! Vi tror att många kan ställa sig bakom dessa tre, enkla punkter.

Ge ett bidrag

Föräldravrålet drivs ideellt. Man kan göra mycket utan pengar men ibland kan vi behöva trycka ett flygblad, köpa en låt till en film, ett typsnitt eller betala en fotograf. Vi behöver också hålla hemsidan och olika IT-verktyg igång. Så ditt bidrag betyder jättemycket för oss och betyder att vi kan fortsätta kämpa för barnens rätt till ett stabilt klimat!

Stöd Föräldravrålets arbete finansiellt för att bidra till att sprida vårt budskap och hålla vår verksamhet igång. Jättetack för din gåva!

Swish: 123 268 05 69

Bidra med din tid och kompetens

Bli en aktiv föräldravrålare!

Föräldravrålet består av en samling människor som engagerar sig på sin fritid. Många av oss är småbarnsföräldrar och har väldigt lite tid. Alla bidrar i den utsträckning de kan och vill. Så att bidra med din tid uppskattar vi otroligt mycket!

Om du känner frustration över att så lite egentligen händer, eller att vi rör oss för långsamt, bli en aktiv föräldravrålare. Vi är i en fas där vi växer och når ut längre och bredare. Bidra till det med din kunskap, din tid och ditt engagemang, vi behöver alltid bra folk! Dessutom är aktion ett jättebra sätt att lindra klimatångest.

Bidra med det du är bra på eller tycker är kul att göra och som ger dig mening i vardagen!

Vi söker bland annat:

Kommunikatörer

Är du bra på att skriva på ett engagerande och positivt sätt? Hjälp oss vässa vår kommunikation på sociala medier och på webbsidan, att skapa strategier för de olika kommunikationskanalerna m.m.

Illustration/grafisk produktion

Till webben, sociala medier och olika kampanjer och events behövs alltid grafiskt arbete och genomtänkt visuell kommunikation. Är du bra på att rita, teckna, måla, skapa snygg grafik? Maila oss!

Webbredaktör

Gillar du att utveckla och förbättra webbsidor? Att tänka strategiskt? Vi behöver en webbansvarig som kan ha den övergripande kollen på innehållet, layouten och budskapen.

Events

Förutom på webben vill vi skapa kul, roliga, intressanta och informativa events i verkligheten, som upplyser och inspirerar folk. Det är jättekul att planera events! Bidra med ditt bästa kreativa planeringssinne.

Medieproducent/filmare

För att höras, synas och föra fram vårt budskap på ett starkare sätt försöker vi skapa filmer och klipp som berör. Var med att skapa de filmerna. Bli en del av vår multimediegrupp. Här behöver vi verkligen förstärkning!

Skribenter

Det behövs alltid välskrivna och engagerande texter. På bloggen, i sociala medier, på webben, i flygblad, i debattartiklar, i uttalanden, pressmeddelanden. Vill du göra din röst hörd? Bidra med dina skrivarskills.

Inget ovan som funkar? Här ytterligare några förslag.

Skriv av dig i vår blogg! Vi publicerar löpande inspirerande, engagerande, arga, ledsna texter från kända och okända personer. Alla med ett brinnande engagemang för våra barns klimat. Kontakta oss om du vill skriva ett blogginlägg.

Be din favoritbloggare skriva för oss, om klimatet och barnen.

Posta en bild på dig och den eller dem du vrålar för på Twitter, Facebook eller Instagram med taggen #föräldravrålet.

Kontakta våra riksdagspolitiker via mejl eller telefon, fråga hur de konkret arbetar med klimatomställningen och berätta att du håller ögonen på dem och deras engagemang. Uppmuntra dem att genomföra kraftfull klimatpolitik. Hälsa från Föräldravrålet.

Tipsa dina vänner – ett textförslag


 

Fortsätt kämpa! Klimatomställningen är komplex. Desto större anledning för alla att göra det lilla vi kan för att trycka på politikerna. Tillsammans gör vi verklig skillnad!

Kontakta oss

Not readable? Change text. captcha txt