Är du journalist? Eller bloggare?

Vi tycker att Föräldravrålet är ett bra exempel på hur civilsamhället kan engagera människor i klimatfrågan. Vi hjälper dig gärna med uppslag på artiklar kring klimatet eller blogginlägg. Våra talespersoner kan bistå med fakta och reflektioner.

Kontakta oss gärna!

Pressmeddelanden

Pop-up-konsert för klimatet med Magnus Carlson, Patrik Isaksson, Helen Sjöholm, Kajsa Grytt, DJ Malin Evrenos (Y+M) med flera Sommarens extremhetta och bränder gnager i många. Ett barn [...]

Logotyp

Talespersoner

 • Perikles Nalbantis
  Perikles Nalbantis Musiklärare och medieproducent

  Musiklärare, medieproducent och pappa till Niki och Leon.

  “Jag engagerar mig för klimatet och för mina barns framtid för om inte jag gör det kommer ingen. Folk förstår inte riktigt den kris vi befinner oss i. Politikerna är rädda att genomföra förslag som kan stöta sig med allmänheten. Jag vill med mitt engagemang ge dem mod att driva ambitiös klimatpolitik. Vi har inte tid längre att smådutta…”

 • Frida Berry Eklund
  Frida Berry Eklund PR-konsult

  Outreach Director för Global Call for Climate Action, kampanjledare och kommunikationsstrateg, PR-konsult på Westander. Mamma till Charlie & Billie.

  “Efter Köpenhamnsmötet var vi många som kände hopplöshet över klimatkrisen, över hur bakbundna många politiker var och över de fossila lobbygruppernas makt över både politiker och internationella förhandlingar. Och själv undrade jag var alla engagerade föräldrar var i allt detta. De som redan investerar allt de har i en bättre framtid för sina barn. Så när Föräldravrålet lanserades 2012 var jag på plats och redo att engagera mig mellan dagishämtningar och amningstillfällen. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.”

 • Catarina Rolfsdotter-Jansson
  Catarina Rolfsdotter-Jansson Journalist, författare, moderator och programledare

  Journalist, författare, moderator och programledare med hållbar utveckling som specialområde. Mamma till Lovisa, Vera och Ella.

  ”Jag har varit engagerad i miljöfrågor hela mitt liv. Är vi många som höjer rösten så måste politiker lyssna och våga ta fram de styrmedel och planer som krävs för att Sverige ska bli en kraftfull förebild för resten av världen. Föräldravrålet vill också inspirera för att göra mer hållbara val som privatperson. Det finns ännu tid, men den rinner ut snabbt. Klimatfrågan är vår ödesfråga som måste gå före och vägas in i alla beslut vi tar.”

Kontakta oss

Not readable? Change text. captcha txt