Är du journalist? Eller bloggare?

Vi tycker att Föräldravrålet är ett bra exempel på hur civilsamhället kan engagera människor i klimatfrågan. Vi hjälper dig gärna med uppslag på artiklar kring klimatet eller blogginlägg. Våra talespersoner kan bistå med fakta och reflektioner.

Kontakta oss gärna!

Logotyp

Talespersoner

 • Frida Berry Eklund
  Frida Berry Eklund PR-konsult

  Outreach Director för Global Call for Climate Action, kampanjledare och kommunikationsstrateg, PR-konsult på Westander. Mamma till Charlie & Billie.

  “Efter Köpenhamnsmötet var vi många som kände hopplöshet över klimatkrisen, över hur bakbundna många politiker var och över de fossila lobbygruppernas makt över både politiker och internationella förhandlingar. Och själv undrade jag var alla engagerade föräldrar var i allt detta. De som redan investerar allt de har i en bättre framtid för sina barn. Så när Föräldravrålet lanserades 2012 var jag på plats och redo att engagera mig mellan dagishämtningar och amningstillfällen. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.”

 • Kajsa Kramming
  Kajsa Kramming Gymnasielärare och Forskare

  Doktorand i kulturgeografi vid Uppsala universitet med forskningsområde om hur ungdomar ser på relationer mellan miljö och människor. Tidigare gymnasielärare i geografi och samhällskunskap. Mamma till Idde.

  ”Jag är med i Föräldravrålet för att jag känner en oerhörd stress och frustration över politikernas klimatseghet. Jag vet att det finns många kreativa idéer och innovationer som kan vända klimattrenden i Sverige både på kortare och längre sikt och många är beredda att ta sitt ansvar. Men vi som individer kan inte göra allt. Vi behöver uppbackning från våra politiker. Jag tycker också att klimatfrågan i media representeras för mycket av fakta och experter. Klimatproblemtiken är direkt knuten till känslor av olika slag som också behöver få utrymme för att även vi ‘vanliga människor’ ska kunna förstå frågan bättre och agera därefter”.

 • Perikles Nalbantis
  Perikles Nalbantis Musiklärare och medieproducent

  Musiklärare, medieproducent och pappa till Niki och Leon.

  “Jag engagerar mig för klimatet och för mina barns framtid för om inte jag gör det kommer ingen. Folk förstår inte riktigt den kris vi befinner oss i. Politikerna är rädda att genomföra förslag som kan stöta sig med allmänheten. Jag vill med mitt engagemang ge dem mod att driva ambitiös klimatpolitik. Vi har inte tid längre att smådutta…”

Kontakta oss

Not readable? Change text. captcha txt