Möt föräldravrålaren Anna Bokström

 In Föräldravrålet/blogg

porträtt Anna Bokström Föräldravrålet

Möt Anna Bokström från Göteborg som jobbar inom vården och är en riktig veteran i vår organisation. Hon berättar om varför man ska engagera sig i Föräldravrålet och ger sina bästa tips för att leva klimatsmart!

Hej Anna i Malmö, varför är du engagerad i Föräldravrålet?

Jag tillhör den sista generationen som kan göra något åt klimatförändringarna. Det är min plikt att engagera mig när kommande generationers framtid är hotad. Jag kan inte acceptera att mina och andras barn ska möta en ohanterlig framtid p g a vår ignorans.

Vad gör du för att minska din klimatpåverkan?

Förutom mitt engagemang i Föräldravrålet är jag även aktiv inom andra organisationer som verkar för klimatet och för att påverka makthavare att fatta rätt beslut, Fossil Free, Klimatfronten och Jordens vänner. Privat har jag bytt elbolag till ETC el som levererar el från solpaneler. Jag äger ingen bil, flyger nästan aldrig och äter vegetariskt.

Dina bästa tips för den som vill leva klimatsmart?

Byt till ett elbolag som kör förnybart, skippa flyget, ät vegetariskt och res kollektivt men framförallt; engagera dig i FV eller någon liknande organisation. Klimatfrågan löser vi kollektivt. I dessa tider när det känns mörkt och framtiden ser dyster ut är det skönt att träffa likasinnade. Vi kan ge varandra styrka och hopp.

Recent Posts
Kontakta oss

Not readable? Change text. captcha txt