Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/9/4/5/foraldravralet.se/httpd.www/wp-content/themes/jupiter/framework/includes/minify/src/Minifier.php on line 227 Möt föräldravrålaren Martin Hultman | Föräldravrålet

Möt föräldravrålaren Martin Hultman

 In mötFV

Föräldravrålare Martin Hultman

Lektor vid Linköping universitet och snart en ettårig Föräldravrålare, Martin berättar om varför han engagerar sig i Föräldravrålet och vad han gör för att minska sin klimatpåverkan.

Hur länge har du varit med i Föräldravrålet?

1 år ungefär.

Varför är du engagerad i Föräldravrålet?

Tycker att FV tydligt för fram generationsperspektivet i klimatfrågan. Klimatförändringarna sker nu, vi i den rika delen av världen är dom som mest bidrar till att de sker och vi har också störst ansvar för att minska utsläppen; något som FV är tydlig med.  

Vad gör du för att minska din klimatpåverkan?

Jobbar i organisationer och med forskning som gör skillnad. Har fötterna på marken=slutat flyga, äter främst växtbaserat, cyklar och köper få nya kläder till mig själv.   

Dina bästa tips för den som vill leva klimatsmart?

Engagera dig tillsammans med andra. Påverka makthavare. Sluta flyg.

Vad skulle underlätta för dig att göra rätt i vardagen?

Att politiker och andra makthavare ”walk the talk”. Idag lever vi alla i ett sorts schizofrent tillstånd där vi vet om problematiken men fortsätter göra fel; ekomodernism. Det står en sak i målen och sen tas helt andra beslut. Kolla på stödet till flygplats i Sälen, Förbifart Stockholm och Vattenfalls kol till exempel vilket genomförs samtidigt som det sägs att Sverige ska bli fossilfritt. Om politiken och företagens mål skulle hänga samman med verkligheten skulle det bli enklare för alla människor att också göra rätt i vardagen.

Recent Posts
Kontakta oss

Not readable? Change text. captcha txt