Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/9/4/5/foraldravralet.se/httpd.www/wp-content/themes/jupiter/framework/includes/minify/src/Minifier.php on line 227 TRE SAKER FÖRÄLDRAR KAN GÖRA UNDER KLIMATSTREJKVECKAN, 20–27 SEPTEMBER - Föräldravrålet

TRE SAKER FÖRÄLDRAR KAN GÖRA UNDER KLIMATSTREJKVECKAN, 20–27 SEPTEMBER

 In Föräldravrålet/blogg, Nyheter

1. Stötta skolstrejken den 20 september

 • Ungdomarna behöver hjälp för att kunna organisera strejker över landet. Swisha gärna en slant till 072-323 88 29 (Isabelle Axelsson) med meddelande  FFF20SEP. 
 • Du kan också gärna använda Facebook, Twitter och Instagram för att lyfta fram ungdomarnas budskap. Lägg upp en bild eller story om hur du står bakom ungdomarna, eller återposta något från en ungdomsstrejkare som du inspireras av. Om du vill kan du skriva ditt eget budskap på ett papper och ta en bild.
 • Här är några idéer om vad du kan skriva:
  • Jag backar skolstrejken
  • Jag vrålar för [barnets namn] [barnets ålder] år
  • Klimatet är vuxnas ansvar, inte barnens.
 • Använd gärna följande hashtags: #FöräldrarBackar #FridaysForFuture  #ClimateStrike

2. Stöd storstrejken den 27 september

 • Om du har möjlighet, strejka från ditt jobb eller lämna arbetet en stund. Gör något klimatrelaterat som exempelvis att gå till din närmaste manifestation. Du hittar en lista på klimatsverige.se. Har du inte möjlighet att lämna ditt jobb, se om du kan puffa på din arbetsplats till att stödja storstrejken. Be gärna ditt företag att registrera sitt stöd på https://weloveclimateaction.org/. Exempel på idéer: Bjud in en klimatstrejkare att tala på lunchen, arrangera en diskussion om klimatet eller be din chef att arrangera en klimatutbildning för alla anställda. 

3. Kontakta skola och förskola

 • Varför inte skriva ett mejl eller prata med ditt barns lärare eller rektor om skolstrejken? Uttryck att du att oroad över klimatkrisen och fråga om de planerar att ta upp detta till diskussion under veckan, om de kommer att stötta de barn som vill strejka och hur klimatundervisningen ser ut generellt. Varför inte dra ihop andra föräldrar och starta en klimatgrupp? Kontakta gärna Föräldravrålet och berätta hur det går! Lycka till!
Recent Posts
Kontakta oss

Not readable? Change text. captcha txt