Vad är det med den där Al Gore egentligen?

 In Föräldravrålet/blogg

Förra veckan deltog jag på utbildningen Climate Reality Leadership Training i Atlanta, organiserat och lett av den tidigare vicepresidenten, Al Gore, och hans organisation The Climate Reality Project. På plats fanns över 2 000 personer från hela världen: studenter, företagsledare, aktivister, föräldrar och klimatintresserade i en salig röra.

Sedan Al Gore släppte filmen “An Inconvenient Truth” 2006 och vann Nobelpriset 2007 har han hunnit med att bli alla klimatskeptikers och fossilkramares favoritslagpåse. Han har kritiserats för felaktigheter i den tidigare nämnda filmen, för att ha gigantiska elräkningar och för att han är en icke-forskare som uttalar sig om forskning.

Oavsett vad man tycker om Al Gore så är en sak säker: han bidrar positivt till klimatomställningen. Hur? Framför allt genom att använda sin stjärnglans, kunskap, förmögenhet och kontaktnät för anordna en gratis (obs, gratis!) klimatträning för tusentals intresserade varje år. Efter tre dagar åker deltagarna hem, peppade att själva hålla föreläsningar och engagera fler i klimatomställningen.

Träningen samlar några av världens bästa forskare, kommunikatörer och aktivister för att utbilda oss deltagare och ge oss nya verktyg att inspirera fler hemma i våra egna länder och bidra i våra lokala sammanhang.

Det är en supersmart idé. Hittills har över 15 000 personer genomgått träningen och alla uppmanas att utföra minst tio så kallade “Acts of Leadership” det första året för att omsätta träningen i praktiken. Över 27 000 presentationer och 16 000 politiska möten har hållits. Många har lett till konkret och mätbar förändring.

Själv ser jag fram emot att börja hålla den Powerpoint-presentation som en gång gjorde Al Gore till en ikon inom klimatsfären. Stay tuned.   

PS. Ska man verkligen flyga till en klimatträning? Jag våndades länge innan jag tog beslutet att flyga. Till slut landade jag i att jag genom träningen förhoppningsvis kan inspirera fler företag och organisationer att minska sina utsläpp. Climate Reality klimatkompenserar också alla utsläpp från deltagarnas resor, men jag gjorde det själv också. Jag använde Ecoera och så har jag också investerat i solel genom TRINE. DS.

Recent Posts
Kontakta oss

Not readable? Change text. captcha txt